У ЄС оцінили кредитування українського малого та середнього бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ЄС оцінили кредитування українського малого та середнього бізнесу

Казна та Політика
320
“Чотири з п’яти” – таку оцінку кредитуванню українського малого та середнього бізнесу (МСБ) дав голова Представництва ЄС в Україні Х’юг Мінгареллі. Він також підкреслив: потенціал для розвитку – величезний.
“Український середній і малий бізнес має величезний потенціал. В цій країні є висококваліфікована робоча сила, багаті промислові традиції, найкращі сільськогосподарські сили на континенті, величезний ринок з більш ніж 40 млн споживачів, який розміщений в центрі європейського континенту. Тому потенціал економічного зростання дивовижний”, – сказав Мінгареллі під час третьої Фінансової ярмарки для представників малого та середнього бізнесу в Україні.
Поставивши оцінку “чотири”, Мінгареллі додав: “Якщо оцінювати ставки кредитування, то оцінка буде нижчою”.
Він також наголосив на необхідності надати підприємцям фінансові інструменти для розвитку.
Мінгареллі нагадав про чинні програми ЄС, які забезпечують доступ малого та середнього бізнесу в Україні до кредитування, а також навчання. Представник ЄС упевнений, що співпраця з німецьким партнерами допоможе розширити інструменти підтримки малого бізнесу. Зокрема, йдеться про Німецько-Український фонд, який профінансував 162 тисячі суб’єктів МСБ на суму близько 754 млн євро.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас