У Харкові ліквідовано конвертцентр з оборотом 240 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Харкові ліквідовано конвертцентр з оборотом 240 млн грн

Кримінал
401
У Харкові ліквідували конвертаційний центр з оборотом коштів на суму понад 240 млн грн.
Як повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області, встановлено групу осіб, які надавали підприємствам реального сектору економіки Києва, Донецької, Луганської, Харківської та інших областей послуги з пособництва в ухиленні від сплати податків та переведення безготівкових коштів у готівку.
У злочинній схемі організатори використовували низку підконтрольних підприємств, на рахунки яких замовники конвертації перераховували кошти за нібито надані послуги з вантажних перевезень.
Зазначені кошти в подальшому перераховувалися на банківські платіжні картки, знімалися готівкою і поверталися вигодонабувачам за винагороду в розмірі 10-15% від проконвертованої суми. Таким чином протягом 2018-2019 років проконвертовано понад 240 млн грн.
За результатами проведених санкціонованих обшуків в офісних приміщеннях та за місцями проживання фігурантів у Харкові вилучені реєстраційні документи, печатки та первинні фінансово-господарські документи задіяних компаній, грошові кошти в сумі 153,5 тис. грн, комп’ютерну техніку, електронні носії інформації та інші докази незаконної діяльності.
Досудове розслідування триває.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас