Що зміниться у видачі водійських посвідчень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що зміниться у видачі водійських посвідчень

Казна та Політика
11072
Водійські права будуть змінені. Уряд на своєму засіданні 3 квітня затвердив зміни в порядок видачі посвідчень водія та складання відповідних іспитів.
Документ переважно містить ряд змін, які стосуються порядку навчання водійської майстерності.
Наприклад, звільняє автошколи від необхідності закуповувати у МВС бланки свідоцтв про закінчення навчання. Замість цього дані будуть вносити одразу в реєстр МВС.
Знімає обмеження на кількість слухачів одного курсу. Зараз їх може бути не більше 30, а після прийняття документа ліміт скасують зовсім.
Втім, є в документі і куди менш приємні зміни. Скажімо, чиновники прописали в постанові, що водійські права можуть засвідчувати особу виключно в частині підтвердження права керувати транспортним засобом.
А також уточнили, якою має бути медична довідка, яку потрібно надати для здачі іспиту. Зокрема, в ній тепер необхідно вказувати обмеження по здоров’ю, які тим не менш не є перешкодою для управління автомобілем, а також групу крові. Останні дані стануть вписувати прямо в водійське посвідчення.
Прописали і право здійснювати під час проведення іспитів фото- і відеофіксацію. Правда, як саме будуть це робити чиновники, як довго і де зберігати записи – МВС ще належить придумати і затвердити.
Уточнили також перелік документів, які необхідно подати для проходження іспитів. При цьому додали, що відсутність місця реєстрації проживання громадянина (в паспорті або єдиному демографічному реєстрі) є підставою для відмови в допуску до іспиту.
Міністерству внутрішніх справ доручено доопрацювати документ відповідно до регламентних вимог, після чого він буде остаточно прийнятий.

Обрати кредитну картку для водія

За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас