5 європейських операторів ГТС допомагатимуть "Нафтогазу" з анбандлінгом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

5 європейських операторів ГТС допомагатимуть "Нафтогазу" з анбандлінгом

Фондовий ринок
491
“Нафтогаз України”, АТ “Укртрансгаз” та ПАТ “Магістральні газопроводи України” підписали угоду про створення спільної робочої групи з 5 європейськими операторами газотранспортної системи, зацікавленими у підтримці процесу анбандлінгу і подальшій участі в управлінні українською газотранспортною системою.
Про це повідомляє прес-служба “Нафтогазу”.
“Мета співпраці – допомогти українській стороні створити незалежного оператора ГТС відповідно до європейського законодавства, після чого європейські партнери зможуть приєднатися до управління оператором ГТС”, – наголошується в прес-релізі на сайті НАК.
Голова “Нафтогазу” Андрій Коболєв у Facebook у свою чергу пояснив, що від правильного проведення анбандлінгу залежить залучення міжнародних партнерів до управління ГТС і можливість збереження транзиту газу через Україну.
“Щоб зробити все правильно і максимально прозоро, ми вже зараз запросили європейських операторів до участі в процесі анбандлінгу”, — додав голова НАК.
За його словами, до групи увійшли: GRT Gaz S. A. (Франція), N. V. Nederlandse Gasunie (Нідерланди), SNAM S. p.A. (Італія), Eustream a.s. (Словаччина) і Flyxys S. A. (Бельгія).
Коболєв уточнив, що експерти цих європейських компаній будуть супроводжувати процес створення незалежного оператора ГТС України і його сертифікації, а також надавати необхідні консультації.
Голова “Нафтогазу” додав, що спільними зусиллями вдасться зберегти транзит газу через українську ГТС, яка є “найбільш надійним і безпечним маршрутом постачання газу в Європу”.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас