Український протифейковий сервіс отримає майже 1 млн євро від європейського акселератора — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український протифейковий сервіс отримає майже 1 млн євро від європейського акселератора

Фондовий ринок
410
Український протифейковий сервіс FakesRadar отримав інвестиції від європейського акселератора StartupWiseGuys, який спільно з міністерством оборони Естонії втілює програму кібербезпеки CyberNorth. Про це повідомляє Mind.
“FakesRadar щойно успішно пройшов ретельний незалежний аудит безпеки і тепер радий поєднати зусилля з потужною командою CyberNorth. StartupWiseGuys оцінив FakesRadar в 990 тис. євро, і ми впевнені, що це чудовий початок”, – заявив технічний директор FakesRadar Олександр Павленко.
У компанії розповіли, що завдяки розширенню FakesRadar у Google Chrome можливо моніторити правдивість повідомлень. Для цього використовуються бази даних міжнародної мережі визнаних організацій, серед яких такі авторитетні фактчекінгові проекти, як EUvsDisinfo.eu, StopFake.org, VoxCheck та десятки інших.
Компанія додала, що Chrome-плагін FakesRadar розпізнає фейки та повідомлення від сумнівних джерел у Facebook і Twitter. Плагін маркує виявлені у френд-стрічці фейки червоною рамкою, а повідомлення від джерел, які раніше поширили дезінформацію, – жовтою. Це забезпечило користувачів найпопулярніших соціальних мереж інструментом протидії дезінформації.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас