В Італії впали ціни на газ та електрику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Італії впали ціни на газ та електрику

Світ
2100
В Італії прогнозують подальше падіння цін на газ (до -9,9%) і електроенергію (до -8,5%).
Як повідомляє La Repubblica, зменшення цін спостерігалося і в перші три місяці 2019 року. Вищевказаних відсотків зниження вартості тарифів країна досягне в другому кварталі року (із 1 квітня до кінця червня).
Подібна тенденція, відзначається в матеріалі, стала можливою завдяки м’якій зимі в країні, а також ситуації з цінами на сировину на міжнародному ринку.
“Відбулося зниження цін на поставки газу на міжнародних ринках. Іншими словами: ціни на метан на оптовому ринку впали, а попит знизився через вищі температури. Колись ціни на газ відповідали цінам на нафту і слідували тенденціям на ринках. В останні роки ці два ринки стали все більш автономними, особливо після зростання ринку зрідженого природного газу, коли сировина продається по всьому світу за допомогою перевезень морським транспортом”, — йдеться в матеріалі.
“Це позитивно вплине на громадян, особливо бідних, які зможуть отримати вигоду з різкого зниження кількості рахунків. Уряд зобов’язується разом із владою сектору вжити всіх заходів контролю, необхідних для захисту споживачів, водночас підтримуючи політику зниження витрат на електроенергію і газ”, — прокоментував ситуацію міністр економічного розвитку Італії Луїджі Ді Майо.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас