Британські вчені назвали тих, хто постраждає від роботів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британські вчені назвали тих, хто постраждає від роботів

Технології&Авто
1371
Дослідження британської служби статистики (ONS) одне з наймасштабніших в цій сфері. Перспективи автоматизації обмежені, хоча вона і стосуватиметься мільйонів, порахували фахівці. Вони оцінювали 20 млн робіт і ролей — повний зріз британського ринку праці. Близько 1,5 млн будуть з високою ймовірністю автоматизовані. Але те, чи втратить місце людина, часто залежить не від самої роботи, а від послідовності дій.
Ризик позбутися місця очевидно вищий для зайнятих низькокваліфікованою працею. Але на “революцію роботів” те, що відбувається, ще довго не буде схоже через економічну ефективність. Скорочення витрат часто розглядають як головний важіль масових звільнень. Але поки що, підкреслює ONS, роботи кращі за людей лише в тому, що стосується виконання монотонної роботи. Наприклад, в японському готелі дурні і прямолінійні роботи не змогли замінити людей. Хитромудрі пристрої в результаті викинули на звалище.
Британські дослідники підкреслюють, що навички і досвід будуть більш важливими факторами, коли роботодавцю доведеться обирати між звільненням і переведенням на іншу посаду з іншими обов’язками.
З цього випливають два висновки. По-перше, більше за інших ризикують залишитися без роботи молодь і жінки. По-друге, робота майбутнього стане складнішою, різноманітнішою і цікавішою — якщо ви її не втратите. Втім, коли це станеться — теж поки що не ясно. За іронією, обговорити результати дослідження і «дізнатися більше» британцям пропонують за допомогою чатбота на сайті ONS.
Як вказує MIT Tech Review, прийдешні зміни на ринку праці вже протягом нинішнього року активізують дискусію про те, як влаштувати майбутнє всього людства. Серед варіантів вирішення — податки на автоматизацію або безумовний загальний дохід.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас