День фінансів, 11 березня: про погодинну оплату праці, долю нерозмитнених авто, штрафи за непристебнутий ремінь — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 11 березня: про погодинну оплату праці, долю нерозмитнених авто, штрафи за непристебнутий ремінь

1251
Понеділок, 11 березня, зустрів українців такими новинами:
Україна поступово перейде на погодинну оплату праці. Таку заяву зробив голова Нацради економічного розвитку Олексій Дорошенко. При цьому, в Україні мінімальна зарплата становила на 1 січня 2019 року 132 євро, або відрізнялася більш ніж в 2 рази від Болгарії і була в 16 разів меншою, ніж у Люксембурзі.
У МВС розповіли, як отримати індивідуальні номерні знаки. У Міністерстві внутрішніх справ розповіли, як отримати номерні знаки ТЗ, що виготовляються за індивідуальним замовленням. Для замовлення такого знака власник транспортного засобу (юридична або фізична особа) або уповноважена власником особа особисто подає до територіального сервісного центру МВС пакет документів.
Южаніна прояснила долю нерозмитнених авто. В Україні після закінчення пільгового режиму розмитнення залишилося 263 тис. авто на єврономерах з порушенням термінів тимчасового ввезення або транзиту. Про це розповіла голова комітету ВР з питань податкової і митної політики Ніна Южаніна. Вона підкреслила, що частина водіїв авто на “єврономерах” не може розмитнити машину через банальну відсутність грошей.
Киянам спростили отримання свідоцтва про народження. З 11 березня жителі столиці свідоцтво про народження дитини зможуть отримати не тільки в відділі ДРАЦС або в пологовому будинку, а й через Центри надання адміністративних послуг. Послуга надається безкоштовно. Які документи при цьому потрібно мати – читайте.
Штраф за непристебнутий ремінь пропонують підвищити в 10 разів. Такий законопроект зареєстрували 20 народних депутатів у Верховній Раді. Збільшення штрафів, на думку депутатів, може змінити поведінку водіїв і змусить їх користуватися ременем безпеки.
А в уряді пропонують змінити склад дорожнього покриття. Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства розробляє зміни до норм щодо складу асфальтобетонної суміші, яка, за розрахунками відомства, здатна підвищити термін служби доріг на 20%. У Мінрегіоні “пропонують додавати до складу матеріалу, з якого будують дороги, модифіковані бітуми. Водночас, застосовувати його зможуть тільки після набрання чинності нових державних будівельних норм.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас