Deutsche Bank і Commerzbank планують обговорити злиття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Deutsche Bank і Commerzbank планують обговорити злиття

Фондовий ринок
338
Гендиректор найбільшого німецького банку Deutsche Bank AG Крістіан Севінг вже не заперечує ідею багатомільярдного злиття з головним конкурентом у Німеччині – Commerzbank AG.
Про це пише Financial Times з посиланням на інформовані джерела.
Тим часом, джерела німецької Welt am Sonntag стверджують, що топ-менеджери Deutsche Bank і Commerzbank погодилися провести попередні неофіційні переговори, щоб обговорити потенційне злиття. За словами одного з них, згоду правління отримано у другій половині лютого.
Уточнюється, що керівництво Deutsche Bank змушене розглядати “всі варіанти подальшого існування” через збереження низьких процентних ставок і тиск з боку акціонерів через слабкі результати.
Одне з джерел FT заявило, що серед топ-менеджерів Deutsche Bank ростуть побоювання, що “деякі зацікавлені сторони” навмисно підсилюють тиск, щоб домогтися швидких дій в напрямку злиття з Commerzbank.
Раніше повідомлялося, що ідея такого об’єднання банків дуже подобається американській інвестгрупі Cerberus, яка є міноритарним акціонером і Deutsche Bank, і Commerzbank. Причому керівництво Deutsche Bank торік також залучило Cerberus в якості стратегічного консультанта.
Крім того, думка про злиття двох найбільших комерційних банків Німеччини отримала певну підтримку і в уряді країни. Цілком ймовірно, влада ФРН хоче створити великий національний банк, який стане надійним джерелом фінансування орієнтованої на експорт економіки і зможе скласти конкуренцію провідним фінкомпаніям Європи.
Злиття Deutsche Bank і Commerzbank може привести до створення третього за величиною активів банку у Європі після британського HSBC і французького BNP Paribas – близько 1,9 трлн євро.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас