Велика Британія змінила правила видачі "золотих віз" для інвесторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Велика Британія змінила правила видачі "золотих віз" для інвесторів

Світ
448
Міністерство внутрішніх справ Великої Британії змінило порядок видачі інвестиційних або так званих золотих віз (Tier 1), які видаються бізнесменам, що вклали в економіку країни не менше ніж 2 мільйони фунтів стерлінгів.
За чинними правилами інвестору достатньо підтвердити той факт, що ця сума була у нього в наявності як мінімум за три місяці до того, як він подав заявку на візу. За новими правилами, які набудуть чинності в кінці березня 2019 року, потрібно буде довести наявність контролю протягом не менше двох років або підтвердити джерело отримання коштів.
“Зміна правил дозволить краще захистити Великобританію від припливу незаконно нажитих коштів, гарантувавши водночас для справжніх інвесторів можливість доступу до отримання віз”, — йдеться в повідомленні МВС.
В рамках перегляду правил з числа активів, в які можуть бути вкладені кошти претендента на “золоту візу”, також виключені Британські державні облігації. Підставою для видачі віз тепер вважаються інвестиції в реально працюючий британський бізнес.
Для тих, хто готовий до інвестицій в нього, отримання британських віз в певних випадках стане навіть простішим. Так, з 29 березня британська влада планує почати видачу віз категорії Start-Up, отримати які зможуть люди, які вирішили вперше зайнятися бізнесом.
При цьому обов’язковою умовою отримання візи стане наявність “інноваційного, обґрунтованого і масштабованого” бізнес-плану, схваленого британськими експертами. А ось наявність нещодавно отриманої вищої освіти обов’язковою (на відміну від візи типу Graduate Entrepreneur, на зміну якій прийде Start-Up) вважатися не буде.
Start-Up віза буде діяти два роки, продовжити її не можна і сама по собі не є підставою для надання посвідки на проживання в Британії. Однак у разі успіху її одержувач матиме можливість перейти на наступний рівень і отримати візу типу Innovator.
На такі візи зможуть претендувати і досвідчені підприємці, які вирішили відкрити свій бізнес в Британії. У цьому випадку також доведеться представити експертам свій бізнес-план і отримати його схвалення, а також інвестувати в проект як мінімум 50 тис. фунтів, що вчетверо менше від нинішнього мінімуму (200 тис. фунтів).
Після закінчення трьох років візу Innovator можна буде продовжити (а в перспективі і отримати посвідку на проживання), однак для цього потрібно довести, що бізнес справді приносить Британії користь. Наприклад, що компанія забезпечує роботою (на повну ставку) не менше десяти місцевих жителів або що кількість її клієнтів за три роки подвоїлась і перевищує середню кількість клієнтів у компаній, що працюють в тій же сфері.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас