Єврокомісія оголосила про успішний вихід ЄС із міграційної кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія оголосила про успішний вихід ЄС із міграційної кризи

Світ
445
ЄС вдалося подолати найсерйознішу після Другої світової війни міграційну кризу в Європі і перебудувати управління міграційними потоками.
Про це заявив коммисар ЄС з міграції та внутрішніх справ Дімітріс Аврамопулос на засіданні Єврокомісії, йдеться на сайті ЄК.
Разом з тим, в ЄК відзначають необхідність додаткових зусиль для подальшого зміцнення міграційної політики ЄС.
“Результати нашого спільного європейського підходу до міграції кажуть самі за себе: незаконні прибуття (мігрантів, – ред) відтепер не такі численні, ніж до кризи; європейський корпус прикордонників і берегової охорони забезпечив спільний захист кордонів ЄС на небувалому рівні, і у співпраці з нашими партнерами ми працюємо над забезпеченням законних шляхів в’їзду (в ЄС, – ред.), одночасно збільшуючи масштаб повернення (людей, які незаконно в’їхали, – ред.)”, – заявив Аврамопулос.
ЄК також опублікувала перелік необхідних термінових заходів у сфері міграції. До них входить збільшення допомоги Марокко на західному середземноморському маршруті. У західному Середземномор’ї також необхідні заходи щодо поліпшення управління міграційною ситуацією в тому, що стосується повернення мігрантів додому, розгляду прохань про притулок і забезпечення гідних умов проживання мігрантів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас