Hyundai показав нову технологію доступу до автомобіля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Hyundai показав нову технологію доступу до автомобіля

Технології&Авто
3345
Hyundai Motor Group представив технологію цифрового ключа, покликану стати альтернативою традиційному ключу для доступу в автомобіль і запуску двигуна.
Нова система передбачає використання смартфона зі спеціальним додатком.
Цифровий ключ зможуть використовувати власники апаратів з підтримкою бездротової передачі даних малого радіусу дії NFC.
Коли смартфон з завантаженим цифровим ключем опиняється поблизу дверей автомобіля, модуль NFC розпізнає його і дозволяє виконати дії із заданого списку. Можуть розпізнаватися до чотирьох автомобілістів з автоматичним завантаженням індивідуальних параметрів: це положення бічних дзеркал, сидінь і рульового колеса, параметри медіацентру, навігаційної системи та проекційного дисплея.
Антена NFC, через яку здійснюється ідентифікація для відмикання замка, розташована в ручках дверей водія і пасажира спереду, а антена для запуску двигуна розташована в майданчику бездротової зарядки. Після відкриття автомобіля користувач може запустити мотор, поклавши смартфон на майданчик бездротової зарядки в центральній консолі і натиснувши кнопку старт/стоп на приладовій панелі.
Технологія цифрового ключа відкриває низку додаткових можливостей. Наприклад, для кожної людини, якій дозволений доступ в автомобіль, власник зможе задати тривалість використання машини або обмежити експлуатацію тільки набором певних функцій.
Плюс до цього смартфон дозволяє дистанційно керувати деякими функціями через канал Bluetooth Low Energy (BLE). Можна закривати і відкривати автомобіль, активувати сигналізацію і запускати двигун. Після виходу на ринок автомобілів з функціями автоматичного паркування очікується, що ними також можна буде управляти дистанційно.
У випадку сервісів каршерингу додаткове програмування цифрового ключа дозволить спростити оренду автомобіля: власнику і водієві не потрібно буде навіть зустрічатися один з одним, а цифровий ключ буде передаватися через додаток для смартфона.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас