Кабмін знову змінив норми споживання газу для населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін знову змінив норми споживання газу для населення

Енергетика
2397
Уряд вкотре переписав норми споживання природного газу для населення. Саме рішення було ухвалено без попереднього анонсу і навіть не було включено до порядку вчорашнього засідання Кабміну. Його ухвалювали «з голосу», щоб не привертати зайвої уваги.
Як випливає із затвердженого документа, за наявності газової плити і відсутності лічильника в домогосподарстві нормою для людини відтепер є 3,28 куб м на місяць замість чинної норми в 3,29 куб. м на людину.
Як вважають учасники ринку, суто косметична зміна має виключно технічний характер, щоб обійти рішення Окружного адміністративного суду Києва, який призупинив дію норми в 3,29 куб м.
«Це вже друга зміна норм споживання за останній місяць. Кабінет Міністрів вкотре порушив процедури узгодження регуляторних актів. Оприлюднення нової постанови щодо норм споживання газу для споживачів без лічильників менш ніж через місяць після оприлюднення попередньої постанови дискредитує державне регулювання взагалі. Вона має на меті просто обійти судове рішення», – розповів експерт енергетичного ринку.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас