НБУ реалізував населенню 32 тис. шт. інвестиційних монет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ реалізував населенню 32 тис. шт. інвестиційних монет

Особисті фінанси
833
Найбільшим попитом користуються срібні монети, що пояснюється їх меншою ціною в порівнянні з золотими.
З моменту випуску в обіг інвестиційні монети користуються значним попитом. Політика Національного банку України спрямована на подальший розвиток ринку інвестиційних монет України. Зокрема, в 2018 р. Національним банком України реалізовано населенню приблизно 32 тис. шт. інвестиційних монет на загальну суму 110,3 млн грн, в тому числі із золота – 6,5 тис. шт., з срібла – 25,5 тис. шт.
Наведені дані ілюструють популярність українських інвестиційних монет і свідчать, що найбільшим попитом користуються срібні монети, що пояснюється їх меншою в порівнянні з золотими ціною і, відповідно, більшою доступністю для людей з різним рівнем доходів.
За його словами, в 2018 р. Національний банк викупив у населення 240 інвестиційних монет України. Це лише 0,75% від загальної кількості реалізованих торік інвестиційних монет, що підтверджує попит громадян на таку продукцію і її інвестиційний характер. Крім того, інвестиційні монети України реалізуються за кордон і беруть участь у міжнародній програмі “15 кращих інвестиційних монет світу”.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас