В уряді анонсували програму скорочення субсидій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В уряді анонсували програму скорочення субсидій

Казна та Політика
9909
Український уряд заклав у витрати бюджету на субсидії суму, яка майже на 20 млрд гривень менша, ніж торік. Відповідно, уряду доведеться скорочувати розмір субсидій на 25%, або знімати держдопомогу з кожного четвертого субсидіанта.
Про це заявив експерт реанімаційного пакету реформ при Кабінеті міністрів України Святослав Павлюк.
Він зазначив, що процес верифікації був запущений урядом саме з метою скорочення витрат держави на субсидії.
«Є різні порушення, і потрібно перевіряти, чи дійсно на законних підставах людині виплачуються гроші. Цілком ймовірно, що буде скорочення виплат. До того ж в минулому році в бюджеті було на 20 млрд більше, ніж в цьому році на субсидії. Буде скорочення субсидіантів», – сказав Павлюк.
Експерт при уряді зазначив, що монетизація субсидій також повинна посприяти економії з боку побутових споживачів, і таким чином скоротити витрати держави на компенсації на оплату житлово-комунальних послуг.
«Монетизація як така – позитивне рішення. Люди не вміють економити електроенергію, але вміють економити гроші. Той момент, коли вони мають прив’язку електроенергії до грошей, дає припущення, що економити, звісно, будуть не тільки гроші, а й енергію», – говорить експерт.
При цьому Павлюк зазначає, що відповідно до закону «Про житлово-комунальні послуги» монетизація субсидій мала бути запущена з 1 січня.
За матеріалами:
Слово і Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас