В Ірландії виграли в лотерею рекордні для країни €175 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Ірландії виграли в лотерею рекордні для країни €175 млн

Особисті фінанси
313
Житель Ірландії, ім’я якого не називається, став володарем найбільшого в історії республіки виграшу в лотерею EuroMillions – понад €175 млн.
Про це повідомила офіційний представник Національної лотереї (НЛ) Міріам Донох’ю.
«Величезний виграш стане шоком для власника квитка», – заявила вона в середу мовній корпорації BBC. Це 14-й за рахунком виграш представників Ірландії, проте нинішній – рекордний для країни, сказала Донох’ю.
Попереднім володарем найбільшого джекпоту була Долорес Макнамара з Лімерика, яка виграла в 2005 році €115 млн.
У січні пара з Північної Ірландії (частини Сполученого Королівства) – Френсіс і Патрік Конноллі зірвали джекпот майже в €150 млн. Це був четвертий за величиною виграш в EuroMillions у Великобританії і найбільший в Північній Ірландії.
Найбільший приз за історію проведення лотерей на території королівства – £160 млн ($223 млн) – в 2011 році отримала сімейна пара з Шотландії Колін і Кріс СЄІР.
Щорічно з цих грошей подружжя направляє £1 млн правлячій в регіоні Шотландської національної партії. £1 млн вони переказали футбольному клубу «Партік Тісл», який виступає у другій лізі Шотландії. Це дозволило команді розрахуватися з боргами і побудувати спортивний центр для підготовки молодих футболістів.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас