День фінансів, 19 лютого: десятка "не згодних" з НБУ банків, кінець пільг для "єврономерів" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 19 лютого: десятка "не згодних" з НБУ банків, кінець пільг для "єврономерів"

695
Вівторок, 19 лютого. Про те, які банки не згодні з рішенням НБУ про неплатоспроможність, і яка частина бюджету України піде на сплату боргів в 2019 році.
Десятка “незгодних”. Як повідомили у Фонді гарантування вкладів, вердикт Верховного суду в справах щодо оскарження неплатоспроможності очікують 10 банків. Номінальна вартість активів цих фінустанов становить 54,23 млрд грн, в той час як їх оціночна вартість у шість разів нижча – 9,14 млрд грн.
Гроші “єврономерів” – для бюджету. Як вказує Президент Порошенко, власники авто на єврономерах сплатили до бюджету кругленьку суму – станом на 18 лютого нарахування склали 11,38 млрд грн. Ці кошти перераховуються до Пенсійного фонду.
Пільги закінчуються. Про це нагадує Закарпатська митниця Державної фіскальної служби. Так, період дії перехідних положень Податкового кодексу щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів із застосуванням коефіцієнта 0,5 закінчується 22 лютого о 24:00. Вже 23 лютого за митне оформлення транспортних засобів акцизний податок буде стягуватися в повному обсязі.
Чверть бюджету – на борги. Як стверджує прем’єр-міністр Володимир Гройсман, приблизно четверту частину українського бюджету або 417 млрд грн буде витрачено на обслуговування державного боргу. За його словами, якщо продовжувати працювати, залучаючи інвестиції та розвиваючи промисловість та інші сектори економіки, уряд зможе досягти стабільності національної валюти і уникнути значного зростання цін в 2019 році.
Безкоштовні лічильники газу. Прем’єр обіцяє. Той же Гройсман має намір змусити «Нафтогаз України» встановити в домогосподарствах безкоштовні прилади обліку природного газу. В Україні близько 3 млн домогосподарств не мають лічильників природного газу, на встановлення в усі домогосподарства потрібно 2,5 млрд грн, підрахував він.
А що якщо вище третього? Мінрегіон розглядає можливість проектувати в нових житлових будинках вбудовані приміщення громадського призначення вище 3-го поверху. Нагадаємо, сьогодні згідно з чинними нормами допускається проектувати невеликі вбудовані громадські заклади тільки на цокольному і 1-3 поверхах багатоповерхових житлових будинків.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас