YouTube хочуть позбавити «дизлайків» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

YouTube хочуть позбавити «дизлайків»

Фондовий ринок
504
Керівництво YouTube розглядає можливість прибрати кнопку «Не подобається», яку називають «дизлайком».
Про це розповів директор з управління проектами YouTube Том Леінг.
Приводом для обговорення таких обмежень стали дедалі частіші випадки флеш-мобів, коли користувачі об’єднуються з метою масової негативної оцінки тих чи інших відео з метою підірвати рейтинг їхніх авторів. Один з яскравих прикладів – YouTube Rewind 2018, який наразі переглянули понад 164 млн. разів і який набрав 15 млн. «дизлайків» проти 2,5 млн. «лайків».
Про повну заборону кнопки «Не подобається» не йдеться – на думку Леінга, це було б недемократично. Альтернативний варіант – дати власникам YouTube-каналів можливість самим вирішувати, чи буде у глядачів опція негативної оцінки. Зараз автори роликів можуть приховувати від користувачів тільки інформацію про кількість «лайків» і «дизлайків», але не самі кнопки.
Все вищевикладене не означає, що вже завтра на YouTube з’являться відео без «дизлайків». Леінг підкреслив, що оцінки глядачів дуже важливі для сервісу і його авторів, тому розглядатися будуть всі можливі варіанти.
Опцію «Не подобається» можуть залишити, але негативна оцінка буде зараховуватися тільки після того, як користувач вибере із запропонованого списку одну з причин, чому він хоче поставити «дизлайк».
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас