День фінансів, 31 січня: рішення щодо облікової ставки, інспектори з паркування, кухні-ніші в квартирах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 31 січня: рішення щодо облікової ставки, інспектори з паркування, кухні-ніші в квартирах

700
Четвер. В останній день січня НБУ не здивував, але інші намагалися.
Рішення щодо облікової ставки. Правління Національного банку України ухвалило рішення залишити облікову ставку на рівні 18% річних. “Збереження ставки на такому рівні спрямоване на зниження інфляції до мети 5% у 2020 році. У 2018 році споживча інфляція сповільнилася до 9,8% (з 13,7% в 2017 році) – найнижчого рівня за останні п’ять років”, – йдеться в повідомленні.
UnionPay не за горами. Виявляється, державний «ПриватБанк» планує випускати картки китайської платіжної системи UnionPay. І за прогнозами, нові картки клієнти зможуть оформити у другій половині 2019 року.
Депозити “на дивані” ще доступніші. Виявляється, завдяки новій постанові НБУ №23 від 28 січня 2019 року, що набрала чинності сьогодні, 31 січня українцям буде легше відкрити депозит онлайн. Головна зміна — скасування обов’язкової наявності мокрої печатки на договорах про депозит.
До речі, на finance завжди є можливість не тільки порівнювати умови за депозитами за допомогою зручного сервісу, але й отримувати бонуси до процентної ставки.

Що це за бонуси 💰

Новини від Мінагропроду. Виявляється, в Україні стрімко зростають зарплати аграріїв. Середня зарплата становить 7,1 тис. грн, що на 24,4% більше, ніж роком раніше. У відомстві зазначили і зростання харчової промисловості, де приріст за рік склав 23,4%, а в грошовому вираженні середня зарплата — 8,3 тис. грн.
Кухні в нішевих приміщеннях. Виявляється, Мінрегіон збирається дозволити проектування кухонь-ніш в квартирах. У пропозиції говориться про необхідність дозволити розміщувати кухні в нішевих приміщеннях, які не відокремлені окремими стінами, в будь-яких квартирах. Зараз же таке допустимо виключно в однокімнатних.
Електростанція від італійців в Житомирі. Виявляється, в Житомирі вирішили побудувати екологічну електростанцію за італійським зразком. Одне з поставлених завдань — зробити роботу обладнання ще більш безпечною для навколишнього середовища. Інше завдання — електростанція повинна працювати цілий рік на подачу гарячої води в квартири житомирян за рахунок побічного тепла.
Інспектори з паркування з лютого. Виявляється, перші 10 інспекторів з паркування вийдуть на столичні вулиці вже 1 лютого. Поки що це буде їх тестовий режим роботи. Через 2 місяці буде впроваджуватись другий етап, коли інспектори, а їх стане більше, почнуть робити фотофіксацію і виписувати штрафи.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас