Що робити, якщо вам затримують зарплатню — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що робити, якщо вам затримують зарплатню

Особисті фінанси
9123
У січні 2019 року сума заборгованості перед робітниками, за даними Держстату, скоротилась на 6% й склала 2,6 млрд грн.
Переважна частина зарплатного боргу лежить на працюючих підприємствах, і люди мають змогу отримати всі виплати.
Однак, 30,1% заборгованостей у підприємств-банкрутів. Отримати оплату від таких компаній, скоріше за все, можливо лише за допомогою суду й після розпродажу майна.
За статистикою, регіони, які мають найбільші проблеми з виплатами – Донецька і Луганська області, на них припадає 467,3 млн і 505,9 млн грн відповідно.
Найкраще з виплатою зарплатні в Чернівецькій (0,1 млн грн заборгованості) і Закарпатській областях.

Мої fiнанси:

  • У разі несплати зарплатні, перше що потрібно зробити – звернутися до працедавця з письмовою заявою, де він мусить обґрунтувати затримку.
  • В разі ж відмови будь-яких виплат треба звертатися до прокуратури з відповідною заявою, а також до суду з позовом про стягнення заборгованості з заробітної платні.
  • Якщо заробітна плата вам нарахована, проте не виплачена, то ви можете звернутися до суду в порядку наказового провадження з метою отримання судового наказу про виплату заборгованості (ст. 95-106 Цивільного процесуального кодексу (ЦПК)).
  • Щоб поскаржитись на невиплату заробітної плати, можна зателефонувати на номер “гарячої” телефонної лінії Міністерства праці та соціальної політики з питань виплати заробітної плати: 8-800-287-12-30.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас