День фінансів, 29 січня: про виплати безробітним, будівельну амністію, якість електроенергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 29 січня: про виплати безробітним, будівельну амністію, якість електроенергії

589
29 січня, вівторок. Про гроші безробітних і працевлаштованих:
Скільки держава може виплатити безробітному. Передбачені виплати для безробітних в Україні варіюються. Важливі розмір стажу і заробітної плати на момент звільнення. Так, мінімальна сума виплати – 610 грн, і максимальна – 7700 грн. За даними Держстату, в грудні безробітними зареєструвалися в службі зайнятості 341,7 тис. осіб, які отримують щомісяця в середньому 2876 грн допомоги.
Куди їхати за високою зарплатою. Держстат повідомляє, що середня заробітна плата в Україні в грудні 2018 року становила 10 573 гривні. У галузевому розрізі зарплати вищі за середні були в секторі ІТ – 15 518 грн. У регіональному розрізі найбільший показник зафіксовано в Києві – 16,5 тис. грн. Водночас в уряді зазначають, що досягнутий показник середньої зарплати цілком відповідає розрахункам і прогнозам Кабінету Міністрів.
Водночас зросла заборгованість із зарплати. За 2018 рік заборгованість з виплати заробітної плати зросла на 276,7 мільйона. Станом на 1 січня загальна сума заборгованості із зарплати становила 2645,1 млн грн. Це на 174,3 млн грн менше, ніж місяцем раніше. Найбільше працівникам заборгували в Донецькій і Луганській областях.
Як написати скаргу на якість е/е У разі, якщо споживач отримує незадовільну якість електроенергії, йому необхідно подати письмову скаргу електророзподільній компанії. Скарга може розглядатися 15 або 30 діб. В результаті розгляду компанія повинна усунути причини незадовільної якості за 30 або за 180 днів.
Як скористатися будівельною амністією. Будівельна амністія передбачає продовження терміну реєстрації документів на приватні, дачні та садибні будинки та гаражі площею до 300 квадратних метрів і побудовані до 2015 року. За 4 місяці минулого року українці змогли узаконити 9 тисяч будинків. Щоб скористатися “будівельною амністією”, необхідно подати перелік документів, які можна побачити за посиланням в органи державного архітектурно-будівельного контролю (ДАБІ).
Коли Україна подасть заявку на вступ до ЄС. Петро Порошенко заявив, що 2024 року Україна подасть заявку на вступ до Європейського Союзу. “Немає жодного сумніву, що ми отримаємо і почнемо виконувати план дій щодо вступу України в НАТО”, – заявив Глава держави.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас