Дніпро став лідером за кількістю торгів, проведених в системі Prozorro — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дніпро став лідером за кількістю торгів, проведених в системі Prozorro

Казна та Політика
234
За статистикою, департаменти та управління Дніпровської міськради за весь час роботи системи провели понад 46 тисяч торгів, загальна вартість яких склала понад 31 млрд гривень.
Використовувати систему Prozorro Дніпровська міська рада почала ще в 2016-му. За цей час на допорогових закупівлях вдалося заощадити понад 174 млн грн бюджетних грошей.
За інформацією аналітиків, Дніпровська міська рада стала лідером за кількістю торгів, проведених в системі публічних закупівель Prozorro.
В Україні з початку використання системи державних закупівель Prozorro було проведено 2,78 млн тендерів. У них взяли участь майже 210 000 учасників. Завдяки системі бюджет країни заощадив понад 71 млрд грн.
“Дніпровська міська рада за кількістю проведених процедур в рейтингу всіх організацій входить в першу десятку, а серед міських рад посідає друге місце (попереду тільки Маріупольська міськрада). Треба відзначити, що в загальному рейтингу в першу десятку міські ради інших міст взагалі не потрапили. Наприклад, Харківська міська рада перебуває на 15-му місці”, – розповіла кандидат соціологічних наук, експерт з питань розвитку міст Надія Міхно.
Як повідомила експерт, лідером серед виконавчих органів міськради з економії бюджету став департамент благоустрою та інфраструктури, чиновникам якого вдалося заощадити на тендерних закупівлях більш ніж 568 млн грн.
У рейтинг також потрапив департамент житлового господарства (91,3 млн грн), департамент гуманітарної політики (82,3 млн грн), департамент транспорту і транспортної інфраструктури (67,1 млн грн). Замикає групу лідерів департамент охорони здоров’я, зберігши 60 млн грн.
Найбільше торгів у системі провів департамент охорони здоров’я – за чиновниками міськздраву числиться 16 400 процедур, департамент гуманітарної політики провів 13 400 процедур, департамент благоустрою та інфраструктури – 5700 процедур, департамент транспорту і транспортної інфраструктури – 2600 тендерів, департамент житлового господарства – 2000.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас