Apple запатентувала незвичайний датчик для iPhone — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple запатентувала незвичайний датчик для iPhone

Технології&Авто
2148
Новий патент компанії Apple показує мобільний пристрій з можливістю виявлення отруйних газів.
Технологія може використовуватися не тільки в смартфонах, але і в розумних годинниках.
Опис патенту передбачає, що датчик може виявляти токсичні гази, такі як окис вуглецю (CO), двоокис азоту (NO2), двоокис сірки (SO 2), а також інші гази, такі як метан та окис азоту.
Це не перший випадок, коли Apple запатентувала ідеї для гаджетів з датчиками навколишнього середовища. Деякі з її ранніх патентів показують, що певний час компанія розмірковувала над створенням пристрою з датчиками для визначення тиску, вологості газів і пристрою з датчиками для виявлення оксидів металу.
Інженери Apple повинні переконатися, що все це працює інтуїтивно і людині не потрібно шукати функцію під час надзвичайної ситуації. Звичайно, такі функції, як виявлення газу, перебувають на стадії патенту, тому може пройти не менше кількох років, перш ніж ми побачимо їх на реальних пристроях.
Компанія вважає, що такі функції збільшать продажі нових гаджетів. Apple Watch з можливістю визначення частоти серцевих скорочень на старих моделях і функцією ЕКГ на останніх моделях вже допомогли врятувати багато життів. Але було б чудово побачити більше подібних систем на iPhone.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас