У Бразилії запровадили електронні права — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Бразилії запровадили електронні права

Світ
568
У Бразилії відзначається лавиноподібне зростання охочих отримати водійські права в своєму смартфоні. І нехай поки що це тільки електронна копія звичайних прав, але вже зараз вона повністю замінює своє пластикове першоджерело.
З 2018 року в Бразилії запрацював новий сервіс – електронні права. І якщо спочатку потрібно було отримувати спеціальний код у відділенні дорожньої поліції, що обмежувало кількість охочих, то з грудня минулого року процедура випуску електронного документа значно спростилася. Зараз отримати його можна, не виходячи з дому.
Для того щоб обзавестися електронними правами, потрібно:
  • наявність самого водійського посвідчення, смартфона і доступу в інтернет.
  • на пристрій потрібно завантажити відповідний додаток і зареєструватися.
  • після реєстрації на порталі дорожньої поліції і автоматичної перевірки внесених даних додаток просить сканувати QR-код, який є на всіх водійських посвідченнях, випущених починаючи з травня 2017 року.
  • на завершальному етапі додаток проводить ідентифікацію самого водія: просить посміхнутися або підморгнути на камеру.
Ще один плюс цього додатка, щоправда, поки що доступний тільки для деяких регіонів країни, – це можливість внесення туди такої ж повноцінної електронної копії свідоцтва про реєстрацію свого автомобіля. Тобто тепер, виходячи з дому, достатньо не забути ключі від своєї машини і смартфон.
Таким чином, водій отримує в своєму телефоні повноцінний електронний документ, який може також використовуватися як посвідчення особи при зверненні в державні органи або навіть при реєстрації на внутрішній авіарейс. А копія посвідчення водія у форматі PDF прирівнюється до нотаріально завіреної копії документа.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас