День фінансів, 24 січня: більше добових на відрядження, результати детінізації зарплат, синхронізація субсидій і пенсій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 24 січня: більше добових на відрядження, результати детінізації зарплат, синхронізація субсидій і пенсій

743
Четвер, 24 січня. Про те, як українці отримуватимуть субсидії, пенсії й добові.
Субсидії та пенсії. З 1 березня відбудеться монетизація субсидій і буде виплачуватися місяць в місяць, день в день. Таким чином, період виплати субсидії синхронізується з періодом виплати пенсій і, відповідно, люди будуть отримувати ці кошти одночасно.
Також, в Мінсоцполітики показали формулу перерахунку пенсій. У формулі закладено показник середньої заробітної плати – 3764 грн. Це значення буде помножене на коефіцієнт, який розраховується з 50% зростання зарплат і 50% інфляції. У підсумку виходить нове значення зарплати, за якою розраховується пенсія. Ця формула працюватиме в 2019 і 2020 роках.
Детінізація зарплат і бюджет. У Державній фіскальній службі продовжують посилювати контроль за тіньовою зайнятістю. Так, з вересня по грудень минулого року роботодавцями легалізовано працю 1,9 млн найманих осіб. Отже, в бюджет надійшло 1,3 млрд грн у вигляді податків.
Банкопад і НБУ. Жоден український банк зараз не перебуває під загрозою втрати платоспроможності, стверджує глава НБУ Яків Смолій. Всі 77 банків, що працюють в країні, докапіталізовані і можуть працювати як з коштами населення, так і юридичних осіб. За його словами, вперше за останні п’ять років банківська система стає прибутковою.
Неякісне постачання е/е і компенсація. Глава НКРЕКП Оксана Кривенко стверджує, що компенсація за неякісну е/е не надається в 4 випадках. В інших випадках, якщо НКРЕКП підтверджує невиплату компенсацій, то робить наступне: зобов’язує компанію надати компенсацію в подвійному розмірі, і накладає на компанію штраф.
Приватбанк і тарифи. Приватбанк збирається підняти тарифи на касові послуги в своїх відділеннях, щоб підштовхнути людей і бізнес до активнішого використання системи інтернет-банкінгу та мобільного застосування. Ціни на віддалені сервіси пообіцяли не підвищувати.
Відрядження і добові. Зараз розмір виплат на відрядження має становити одну десяту мінімальної зарплати, тобто 417 грн. Від 60 до 417 грн на добу в межах України становлять витрати на проїзд, проживання та харчування співробітників у відрядженні. А поїздка за кордон повинна оплачуватися до 80 євро за кожен календарний день відрядження в залежності від країни.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас