ЄС готовий відкласти дату Brexit до травня - Курц — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС готовий відкласти дату Brexit до травня - Курц

Світ
211
Європейський союз готовий відкласти дату виходу з блоку, але не пізніше виборів до Європейського парламенту, призначених на травень. Про це заявив канцлер Австрії Себастьян Курц.
“У Великобританії знають, що Європейський Союз готовий зробити все, щоб уникнути жорсткого Brexit, також готовий в разі необхідності відкласти дату виведення військ, але, звичайно, і Великобританія також повинна цього хотіти” – сказав Курц на Всесвітньому економічному форумі в Давосі.
Зазначимо, прем’єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей заявляла, що пропозиція відкласти Brexit не вирішить ситуацію, в тому числі в подальших переговорах з ЄС.
Нагадаємо, головний парламентер по Brexit з боку ЄС Мішель Барньє заявив, що Британія повинна виплатити компенсацію після Brexit навіть у разі відсутності угоди.
Британський парламент розробляє кілька законопроектів, які дадуть можливість уникнути невпорядкованого виходу країни з Європейського союзу. Одна група парламентаріїв працює над пропозицією про продовження переговорів з Євросоюзом. Водночас група представників Консервативної партії працює над законопроектом, який припинить дію заяви про Brexit, що дозволить Британії виграти час.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас