Китайці все більше бояться втратити роботу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайці все більше бояться втратити роботу

475
Китайська економіка, що славилася феноменальними успіхами на світовому ринку, стала показувати ознаки падіння. Все більше найманих працівників і підприємців опиняються в скрутному фінансовому становищі.
На перший погляд, економіка Китаю продовжує процвітати. Однак, за даними AP, минулого року зростання ВВП країни було майже 6,5%, на нинішній рік експерти прогнозують трохи більше 6%. Але цей показник завищений, позаяк досягти його можуть завадити високі державні витрати, націлені на покриття сильного спаду в інших галузях.
Криза, що зароджується, насамперед завдає удару по незалежних підприємцях і міському середньому класу – багато людей стикаються з фінансовими труднощами. Торговельна суперечка з США може ще більше погіршити ситуацію.
Також постраждали міжнародні компанії, які досі вели успішний бізнес в країні. Китайські споживачі до пори не поспішають розлучатися з грошима, в результаті чого продажі автомобілів знизилися в 2018 році вперше за 30 років.
Китайці зневірилися в керівництві Народної Республіки, запевняє АР. Замість обіцяної в 2013 році підтримки приватних компаній глава Китаю Сі Цзіньпін зайнятий зміцненням державних підприємств, які вже домінують у нафтовій промисловості, банківському секторі та багатьох інших галузях.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас