День фінансів, 17 січня: два механізми монетизації, історія про розмитнення "єврономера", медреформа в дії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 17 січня: два механізми монетизації, історія про розмитнення "єврономера", медреформа в дії

538
Четвер, 17 січня. Про індекс Біг-Мака, монетизацію субсидій, медреформу та розмитнення “єврономерів”.
Два механізми монетизації субсидій. Паралельно в Україні буде запущено два механізми монетизації – готівковий і безготівковий. І тих, кому субсидію призначили з жовтня, в березні вже переведуть на грошові розрахунки в готівковій формі. Це робиться для того, щоб до травня розуміти, який механізм є ефективнішим.
Винні низькі ціни і переоцінений долар. Українська гривня є недооціненою за індексом Біг-Мака, оскільки в Україні дуже низькі ціни, а долар на світовому ринку занадто переоцінений. Так в Нацбанку прокоментували останній індекс Біг-Мака. В НБУ зазначили, що якщо уважно читати дослідження The Economist, то не тільки Україна має недооцінену валюту. Це кілька десятків країн, які недооцінені до долара приблизно на 50-60%.
Як розмитнити авто на «єврономерах». Історія одного автолюбителя. В листопаді 2018 року набули чинності закони, що змінили порядок розмитнення авто з пробігом. Власникам дали півроку на їх розмитнення. Журналіст finance.ua підготував докладну інструкцію про те, як підготуватися до розмитнення, нові закони, процедури і правила розрахунку митних платежів.
Складові тарифів на опалення і гарячу воду. З січня 2019 року в КП «Київтеплоенерго» діють нові тарифи на ці послуги. Серед причин підвищення тарифів зазначають: зростання ціни на природний газ для населення, зростання електроенергії; коригування посадових окладів; підвищення тарифів ПрАТ “Київводоканал” на постачання води. Детальну таблицю цін на всі складові можна побачити за посиланням.
Медреформа в дії. Українці, які уклали договір з сімейним лікарем, зможуть безкоштовно зробити 54 види аналізів та медичних маніпуляцій. З 1 липня 2019 року запрацює програма “Безкоштовна діагностика”, яка запустить новий принцип фінансування. За держрахунок можна буде зробити як найдешевші аналізи, наприклад, аналіз крові (29 грн), так і дорогі, наприклад, гістероскопію (1975 грн).
Українці переходять на “безготівку”. За даними НБУ, за дев’ять місяців 2018 року частка безготівкових операцій з використанням платіжних карток досягла 44% від загального обсягу. Більш ніж половину покупок у торговельній мережі українці вже оплачують “безготівкою”. Водночас, регулятор має намір впровадити стандарт для проведення платежів з використанням QR-кодів вже в другому кварталі цього року.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас