Створено Bluetooth-мікрочіп, що не потребує батареї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Створено Bluetooth-мікрочіп, що не потребує батареї

Технології&Авто
451
Компанія Wiliot розробила чіп з Bluetooth-модулем, у якого немає батареї. Пристрій-наклейка працює за рахунок радіочастот, що знаходяться в навколишньому середовищі — це може бути Bluetooth, Wi-Fi або випромінювання стільникових мереж.
Про це повідомило видання The Verge.
Пристрій можна підключати до різних датчиків, що особливо актуально для інтернету речей.
Очікується, що кількість гаджетів з постійним інтернет-з’єднанням буде обчислюватися мільярдами. При цьому їх необхідно буде забезпечити електроживленням. Wiliot, серед інвесторів якої є Amazon і Samsung, запропонувала вирішення цієї проблеми.
Серед ймовірних сфер застосування нового крихітного Bluetooth-чіпа — споживчі товари. «Наклейку» можна розмістити на товарах для легкого доступу до інструкції — це особливо актуально, коли паперова версія втрачена. Гаджет можна помістити на одяг для передачі оптимальних параметрів пральній машині.
Датчик температури зможе повідомляти, коли відстежувані предмети стають занадто гарячими або холодними. Сенсор тиску може повідомляти, коли контейнер для їжі стає порожнім, і автоматично замовляти заміну. В такому випадку смарт-холодильники стануть дійсно «розумними».
Wiliot залучив $30 млн фінансування і пообіцяла випустити на ринок обмежену партію своїх пристроїв ще в 2019 році. Повноцінне промислове виробництво очікується з 2020 року.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас