В Україні почнуть по-новому перевіряти якість комунальних послуг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні почнуть по-новому перевіряти якість комунальних послуг

Особисті фінанси
1165
Набрав чинності порядок проведення перевірки відповідності якості надання деяких комунальних послуг.
Відповідну постанову Кабінету Міністрів від 27 грудня 2018 р. № 1145 опубліковано в офіційних виданнях: “Урядовий кур’єр” від 5 січня 2019 р. – № 3 та “Офіційний вісник України” від 15 січня 2019 р. – № 4.
Порядком регулюються питання перевірки якості надання послуг з постачання теплової енергії, гарячої води, централізованого водопостачання, централізованого водовідведення, поводження з побутовими відходами в частині надання послуг з вивезення побутових відходів, а також послуг з управління багатоквартирним будинком.
У разі ненадання, надання не в повному обсязі або неналежної якості зазначених комунальних послуг споживач або керуючий багатоквартирного будинку (за дорученням співвласників багатоквартирного будинку в разі ухвалення ними відповідного рішення) має право викликати виконавців комунальних послуг для перевірки якості або кількості наданих послуг.
Споживач також має право звернутися у відповідні уповноважені державні органи з приводу захисту порушених прав щодо якості надання комунальних послуг або послуг з управління багатоквартирним будинком.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас