ЄС загрожує нестача €16,5 млрд при жорсткому Brexit - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС загрожує нестача €16,5 млрд при жорсткому Brexit - експерти

Світ
483
Вихід Великобританії зі складу Євросоюзу без укладення угоди з Брюсселем загрожує додатковим фінансовим тягарем для інших членів ЄС.
Про це видання німецької медіагрупи Funke пишуть з посиланням на дані брюссельського аналітичного центру Bruegel.
Brexit без ухваленої угоди призведе до нестачі 16,5 мільярда євро в бюджеті Європейського Союзу, йдеться в листі Bruegel в бундестаг.
У подібному випадку самій лише Німеччині належить до кінця 2020 року додатково внести до бюджету ЄС до 4,2 мільярда євро. При цьому додаткові доходи ФРН від митних надходжень складуть близько 200 мільйонів євро, відзначають експерти Bruegel.
Великобританія є другим після Німеччини платником до бюджету Євросоюзу.
Раніше про можливий додатковий фінансовий тягар для ФРН в подібній ситуації попередив комісар ЄС з бюджету Гюнтер Еттінгер. Водночас він не виключив, що парламент Великобританії схвалить угоду про вихід країни з ЄС.
Тим часом, Федеральне об’єднання торгово-промислових палат Німеччини (DIHK) особливо виділяє високе навантаження у вигляді митних зборів. За оцінкою DIHK, компаніям з ФРН доведеться щорічно платити мита загальним розміром в три мільярди євро за експорт товарів до Великобританії в разі її виходу з ЄС без укладення угоди з Брюсселем.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас