День фінансів, 9 січня: прогноз інфляції від МВФ, тарифи на електроенергію і вивезення сміття, нова мінімалка "у сусідів" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 9 січня: прогноз інфляції від МВФ, тарифи на електроенергію і вивезення сміття, нова мінімалка "у сусідів"

773
Середа, 9 січня. Про польські зарплати й українські тарифи.
У Польщі підняли мінімальну заробітну плату. Тепер мінімальна зарплата “у сусідів” для всіх працівників підвищиться на 7,1% – до 2250 злотих (16 550 грн). А працівники на низькокваліфікованих посадах отримають “на руки” близько 12 тис. грн. Крім мінімальних місячних окладів, польський уряд переглянув і погодинні ставки.
Кияни будуть більше платити за вивезення сміття. З 1 січня в столиці зросли тарифи на вивезення сміття. Про це на своєму сайті повідомив “Київкомунсервіс”. Тарифи зростуть на 19% тарифу на вивезення твердих побутових відходів для населення, на 15% для бюджетних установ та на 24% для інших споживачів.
Тарифи на електроенергію зростуть на 15-20%? Таку заяву зробив експерт з енергетичних питань Геннадій Рябцев, коментуючи нові правила на ринку електроенергії. За його словами, запуск в Україні з 1 січня нової моделі роздрібного ринку електроенергії на першому етапі не вплине на суми в платіжках для українців. Однак у перспективі економічно обґрунтовані тарифи на електрику будуть на 15-20% вищими за нинішні, стверджує він
Тим часом…
МВФ спрогнозував уповільнення інфляції в Україні. Як зазначається в огляді МВФ, збереження жорсткої грошово-кредитної політики і уповільнення внутрішнього попиту повинні допомогти поступово довести інфляцію до трохи менше 7% до кінця 2019 року.
Фонд також визначив основні завдання для України на 2019 рік. Серед них – прийняття низки законів у фінансовій і банківській сферах, продовження антикорупційних зусиль, просування реформ у сфері приватизації. Крім того, МВФ разом зі Світовим банком обіцяють до кінця березня 2019 року узгодити поправки до закону про банки і банківську діяльність в Україні для вирішення “законодавчих прогалин”.
Ексімбанк США вирішив повернутися в Україну. Експортно-імпортний банк Сполучених Штатів Америки після п’ятирічної перерви прийняв рішення відновити свою співпрацю з Україною. Це, запевняють у посольстві США, дозволить збільшити обсяги українсько-американської торгівлі і стане додатковим сигналом інвесторам про поліпшення умов ведення бізнесу в Україні.
А Порошенко схвалив закон про трирічне бюджетне планування. Закон створює правову основу для впровадження середньострокового бюджетного планування. Передбачається ввести складання Бюджетної декларації як документа стратегічного держпланування, який визначатиме основні принципи бюджетної політики на середньостроковий період.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас