В Японії ввели податок на виїзд із країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Японії ввели податок на виїзд із країни

Світ
1203
Японія вводить податок у розмірі 1000 єн (9,20 долара) на виїзд із країни.
Як передає Xinhua, новий податок набув чинності 7 січня і діє для громадян всіх країн, які покидають Японію морем або літаком.
Податок буде включений в ціну зворотного квитка на літак або судно разом з іншими зборами. Не торкнеться нововведення тільки тих, хто робить тимчасову зупинку в країні і покидає її межі протягом 24 годин після прибуття, а також дітей у віці до двох років, послів іноземних держав та державних гостей.
З мандрівників, які купили квитки на 7 січня, податок також стягуватися не буде.
Влада Японії планує витратити кошти, які будуть надходити в казну, на розвиток інфраструктури напередодні літніх Олімпійських ігор у Токіо, які відбудуться в 2020 році. За попередніми розрахунками, податок на виїзд буде приносити близько 50 млрд єн (близько $460 млн) щорічно.
Цього року завдяки доходам від туристичного збору в аеропортах великих міст Японії, включаючи Токіо, будуть встановлені системи розпізнавання облич. Крім того, додаткові кошти планується спрямувати на прискорення міграційних процедур і встановлення обладнання для безготівкової оплати проїзду в громадському транспорті.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас