У Кабміні розповіли про переговори з кредиторами для продовження програм кредитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кабміні розповіли про переговори з кредиторами для продовження програм кредитування

Казна та Політика
500
Україні доводиться вести переговори з різними кредиторами, в тому числі і з Європейським Союзом, про продовження програм кредитного фінансування.
Про це повідомила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.
“У 2019 році у нас справді великі пікові виплати по тілах кредитів, узятих ще до 2013 року, і для того, щоб це навантаження максимально пом’якшити для бюджету, а по суті – для кожного з громадян України, нам необхідне перекредитування. Звісно, нам доводиться проводити дискусії з різними кредиторами, в тому числі з Європейським Союзом, про те, як ми можемо продовжити певні програми кредитного фінансування”, – сказала вона.
Віце-прем’єр додала, що для України важливо знаходити можливості співпраці з міжнародними кредиторами, які можуть дати країні доступ до дешевих довгострокових кредитів.
Вона підкреслила, що Україна в грудні 2018 отримала перший транш макрофінансової допомоги ЄС і вже виконує умови, необхідні для отримання другого.
“Ми вже почали виконувати умови другого траншу, деякі вже навіть виконали. Зараз це вселяє надію, але дійсно дуже багато залежатиме від підтримки депутатів”, – запевнила віце-прем’єр.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас