День фінансів, 28 грудня: про прибуток банківської системи, підсумки з розмитнення "єврономерів" і про субсидії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 28 грудня: про прибуток банківської системи, підсумки з розмитнення "єврономерів" і про субсидії

557
28 грудня, п’ятниця. Сьогодні українцям надали багато підсумкових результатів:
Прибуток банківської системи. З початку року банківська система України заробила 20 мільярдів гривень. Минулого року цей показник був в 11 разів меншим. Це свідчить про те, що банківський сектор хоч і поступово, але впевнено відновлюється.
Перші підсумки з розмитнення авто на “єврономерах”. З моменту набуття чинності тимчасового порядку розмитнення авто на єврономерах оформили 11 тис. автомобілів. Але водночас експерти здивовані такій кількості, оскільки процес оформлення документів тривалий, і залежно від автомобіля ця справа займає не один тиждень.
Зарплати зростають швидше, ніж комуналка. У Мінсоцполітики зазначають, що доходи населення в середньому зростають вищими темпами, ніж витрати на оплату комунальних послуг. Разом з тим кількість одержувачів субсидій зменшується у тому числі завдяки тому, що програма надання субсидій стала більш адресною.
Крім того, у Мінсоцполітики дали відповідь на 5 головних запитань про монетизацію субсидій. Чи потрібно повторно подавати документи? Чи потрібно в Ощадбанку самостійно відкривати рахунок? Як відбуватиметься оплата комуналки? Чому Ощадбанк? Чому гроші не роздадуть відразу на руки? Відповіді тут.
Найбільші зарплати другої половини 2018 року. Найвищі зарплати отримували будівельники. З липня їхня середня зарплата становила 15 тис. грн. Другими в рейтингу стали представники домашнього персоналу із зарплатою в 14 тис. грн. На третьому місці працівники транспортної галузі із середньою зарплатою в 11 тис. грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас