2019 року Китай на третину скоротить дотації на електромобілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

2019 року Китай на третину скоротить дотації на електромобілі

Світ
1002
Державні субсидії для громадян на купівлю автомобілів, що заряджаються, в Китаї в 2019 році скоротяться на 30%.
Про це розповів представник Асоціації автовиробників КНР.
Це може пом’якшити стрімке зростання продажу електрокарів і гібридів, які в 2018 році в Китаї зросли на 50%, вважають представники автоконцернів.
Китай вперше ввів заходи щодо стимуляції виробництва і попиту на машини, що заряджаються, в 2010 році. З 2018 року субсидії вже переглянули. У КНР дотації держави прив’язані до пробігу електромобіля на одному заряді. Так от, з минулого року дотації на електрокари з пробігом до 150 км скоротилися, а на машини з запасом ходу більш ніж в 400 км — збільшилися.
Скорочення субсидій на третину, швидше за все, знову торкнеться саме гібридів і електромобілів з малим запасом ходу, при цьому підтримка електрокарів з потужними батареями збережеться ще на рік. У 2020 році субсидування попиту на електромобілі в Китаї може бути скасовано повністю. Натомість, влада надасть пряму підтримку тим виробникам, які вважатиме найбільш перспективними.
Зараз Китай є абсолютним світовим лідером з продажу електричних машин і гібридних автомобілів зі збільшеним за рахунок підзаряджання запасом ходу. У 2018 році сумарні продажі таких машин перевищать 1 мільйон штук.
Місцеві автоконцерни вже почали готуватися до того, що влада називає «бути конкурентоспроможним без дотацій». Так, нещодавно концерн Geely оголосив про створення спільного підприємства з найбільшим місцевим виробником акумуляторів CATL з випуску автомобільних батарей. Зроблено це як раз для того, щоб знизити собівартість блоків акумуляторів для електрокарів до того моменту, коли урядові субсидії будуть повністю скасовані.
За матеріалами:
Укравтопром
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас