Сьогодні закінчується термін дії воєнного стану в 10 регіонах України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сьогодні закінчується термін дії воєнного стану в 10 регіонах України

Казна та Політика
1195
У середу о 14:00 закінчується 30-денний термін воєнного стану, введеного указом президента України Петра Порошенка в 10 областях України.
Воєнний стан було введено з 14:00 26 листопада, але фактично вона набув чинності 28 листопада після опублікування закону про затвердження указу президента України “Про введення воєнного стану в Україні”, зазначає ЦТС.
Воєнний стан вводився на 30 діб в 10 областях – Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській, а також у внутрішніх водах України в Азово-Керченській акваторії.
30 листопада голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал повідомив, що відомство посилило заходи контролю на кордоні і обмежило в’їзд в країну громадян Російської Федерації чоловічої статі у віці від 16 до 60 років.
Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов припустив, що обмеження для чоловіків-громадян РФ при в’їзді на територію України можуть зберегтися і після припинення воєнного стану.
Цей правовий режим був введений після відкритої збройної агресії Російської Федерації проти України в Азово-Чорноморському басейні, в результаті якої були взяті в полон українські військові моряки, а кораблі Військово-Морських сил ЗСУ – захоплені РФ.
Як зазначав Порошенко, причиною введення воєнного стану був не тільки зазначений інцидент, але і значне посилення угруповань військ РФ уздовж кордону з Україною в останні місяці.
За словами президента, за три тижні дії воєнного стану було максимально укріплено лінію оборони, а військовослужбовці – готові в будь-який момент дати адекватну відповідь на провокації агресора. Також в рамках правового режиму воєнного стану було посилено протиповітряну оборону, на загрозливих напрямках нарощено сили і засоби в Повітряних силах, підвищилася інтенсивність підготовки органів управління і військ, особливо на території 10 областей, які межують з Російською Федерацією і територіями, де дислокуються ЗС РФ.
Протягом минулого місяця президент неодноразово заявляв, що військовий стан не буде продовжено, якщо не почнеться широкомасштабна агресія – вторгнення військ Збройних сил Російської Федерації на територію України за межами лінії зіткнення і адміністративного кордону окупованого Росією Криму.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас