У Білорусі збільшили норми безмитного ввезення товарів у посилках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Білорусі збільшили норми безмитного ввезення товарів у посилках

Світ
1535
Президент Білорусі Олександр Лукашенко своїм указом збільшив норми безмитного ввезення в країну товарів у міжнародних посилках до 200 євро і 31 кг в сукупності протягом місяця, однак залишивши обмеження в розмірі 22 євро і 10 кг для одного поштового відправлення.
Про це повідомила в суботу прес-служба білоруського лідера.
«Президент Білорусі Олександр Лукашенко 22 грудня підписав указ “Про митне регулювання”… Указ збільшує гранично допустиму місячну норму безмитного ввезення товарів для особистого користування в міжнародних поштових відправленнях з 22 євро і 10 кг до 200 євро і 31 кг (в сукупності) при збереженні разової норми одного відправлення у розмірі 22 євро і 10 кг», – йдеться в повідомленні.
За даними прес-служби, зняті обмеження на ввезення в міжнародних поштових відправленнях товарів медичного призначення, харчової продукції, дієтичного лікувального харчування, необхідних для громадян, які страждають на окремі невиліковні захворювання.
Документ також дає право магазинах безмитної торгівлі реалізовувати товари в Національному аеропорту «Мінськ» при в’їзді в Білорусь, а також організовувати торгівлю на бортах повітряних суден білоруських авіаційних компаній, що здійснюють міжнародні перевезення пасажирів.
У повідомленні йдеться, що в цілому даним документом «врегульовані питання, віднесені договором про Митний кодекс Євразійського економічного союзу до компетенції національних законодавств, а також закріплений принцип справедливості і сумлінності, що означає, що всі протиріччя і неясності в актах митного законодавства тлумачаться на користь декларанта (платника)».
В кінці грудня 2017 року рада Євразійської економічної комісії (ЄЕК) затвердила поетапне зниження в Євразійському економічному союзі ліміту безмитного ввезення товарів з інтернет-магазинів з 1000 євро до 500 євро з 2019 року і до 200 євро – з 2020 року. При цьому країни ЄАЕС можуть вводити додаткові обмеження, що знижують норми ввезення.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас