Україна посіла 77 місце в рейтингу зручності ведення бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна посіла 77 місце в рейтингу зручності ведення бізнесу

Казна та Політика
744
Forbes опублікував список країн за критерієм їх сприятливості для інвестицій. До п’ятірки лідерів увійшли Великобританія, Швеція, Гонконг, Нідерланди і Нова Зеландія. У складанні рейтингу журнал орієнтувався на показники рівня корупції, особистої і фінансової свободи, рівня податків, розвитку інновацій і технологій, гарантування прав власності, рівня бюрократії і рівня захисту інвесторів.
Також Forbes враховував вплив інфраструктури, наявність кваліфікованої робочої сили, якість життя і масштаби самого ринку.
Великобританія стала єдиною країною, яка лідирує за всіма 15 показниками. З точки зору вливання робочої сили і фінансового капіталу її економіка дійсно відрізняється своєю відкритістю. Великобританія має найкращі в світі умови для ведення бізнесу та вкладення інвестицій.
Другою у рейтингу виявилася Швеція. Своє місце в рейтингу вона заслужила за інноваційну політику і низький рівень корупції. Віднедавна Стокгольм є одним з провідних європейських технологічних центрів. В наші дні співвідношення державного боргу і ВВП в скандинавській країні за 25 років знизилося з 80% до 41%.
Особливе місце експерти залишають в цьому списку для США. За цей рік Штати опустилися вниз на 5 пунктів. Найбільша в світі економіка з 19,5 трильйонами доларів втратила свою репутацію захисника особистих і фінансових свобод.
Багато фахівців називають міграційну політику Трампа однією з найголовніших внутрішніх складових, які тягнуть американську економіку на дно. Кваліфікованим кадрам все тяжче отримати візу в США. Кращі руки і уми світу замість того, щоб працювати на економіку США, починають працювати на економіки її конкурентів.
Україна в цьому рейтингу посіла 77-е місце. Показники зростання її ВВП склали 2,5%, а на душу населення – $2600 при кількості населення в 44 мільйони. Торговельний баланс України склав -1,9%, а інфляція – 14,4%.
На одну позицію Україну обганяє Аргентина. Але це не означає, що її економіка за своєю потужністю практично дорівнює нашій. ВВП на душу населення у неї більший від українського майже в 6 разів. Наступною в списку після України була Шрі-Ланка зі зростанням ВВП в 3,3% і населенням у 22 мільйони.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас