День фінансів, 19 грудня: нова програма МВФ для України, вимоги для «Євро-2», «Євро-3» і «Євро-4», дата MNP — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 19 грудня: нова програма МВФ для України, вимоги для «Євро-2», «Євро-3» і «Євро-4», дата MNP

983
Середа, 19 грудня. У День святого Миколая прийнято дарувати подарунки. І деякі організації вирішили послідувати цій традіції.
Чи подарунок, чи винагорода. Міжнародний валютний фонд підтвердив раніше оприлюднену Міністерством фінансів України інформацію про затвердження нової 14-місячної програми stand-by для нашої країни в обсязі 3,9 млрд дол. США з негайною виплатою першого траншу на 1,4 млрд дол. Надходження першого траншу очікується до 25 грудня цього року.
Електронного підпису не бажаєте? Повноцінний запуск в Україні мобільної ідентифікації користувачів, яка дозволить громадянам отримати доступ до електронних цифрових підписів на сім-карті мобільного телефона, відбудеться вже 21 грудня. Міжнародний стандарт електронного цифрового підпису (ЕЦП) дозволяє підписувати електронні документи, які будуть визнані в ЄС.
Справжній подарунок для тих, хто роздумує щодо зміни оператора. Три найбільші мобільні оператори України підтвердили інформацію про те, що послуга, яка дозволить переносити абонентський номер від одного оператора до іншого з повним збереженням (з міжнародним кодом), запуститься 1 травня 2019. Вартість послуги поки не визначено, але очікується, що послуга буде безкоштовною. Оператори також повідомили, як мають намір оповіщати, що абонент дзвонить на номер іншого оператора.
Так собі свято для ВТБ-Україна. Національний банк України ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії ВТБ Банку – української дочки однойменного російського банку. На балансі ВТБ банку залишилося близько 600 об’єктів нерухомості, і цих активів вистачить на покриття більшої частини вимог кредиторів.
Ековимоги в подарунок. Для того, щоб спростити розмитнення автомобілів в пільговий період, Мінінфраструктури розробило проект Методичних рекомендацій, в яких чітко прописані алгоритм і порядок визначення відповідності транспортних засобів екологічним вимогам «Євро-2», «Євро-3» і «Євро-4».
Від НБУ з «любов’ю». Нацбанк подав позов до Першої інстанції Суду Республіки і Кантону Женеви проти одного з колишніх акціонерів Приватбанку Ігоря Коломойського на загальну суму 6,64 млрд грн. Позов подано за місцем проживання екс-акціонера банку. Мета – стягнення з нього заборгованості як фінансового поручителя перед НБУ за особистими поручительствами, наданими ще в 2016 році.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас