Мінінфраструктури розробило рекомендації щодо ековимог "Євро-2", "Євро-3" та "Євро-4" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінінфраструктури розробило рекомендації щодо ековимог "Євро-2", "Євро-3" та "Євро-4"

Технології&Авто
2018
Мінінфраструктури розробило рекомендації щодо відповідності колісних транспортних засобів, що були в користуванні, до екологічних вимог “Євро-2”, “Євро-3” та “Євро-4”.
Про це повідомив заступник Міністра інфраструктури Юрій Лавренюк.
Він повідомив, що відповідно до Закону України № 2612-VIII від 08.11.2018 «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України» для легкових автомобілів, що були в користуванні, знижено мінімальні екологічні вимоги з «Євро-5» до «Євро-2» для проходження розмитнення та першої реєстрації в Україні.
«Вищевказаним законом передбачено всім Міністерствам та центральним органам виконавчої влади, в термін до 25 грудня 2018 року прийняти всі необхідні для реалізації цього Закону нормативно-правові акти та привести у відповідність вже наявні нормативно-правові акти. Міністерством інфраструктури вже врегульовано питання підтвердження відповідності транспортних засобів нормам «Євро-5» і «Євро-6», – повідомив він.
Юрій Лавренюк зазначив, що задля того, щоб спростити розмитнення автомобілів в пільговий період Мінінфраструктури розробило проект Методичних рекомендацій, в яких чітко прописано алгоритм та порядок визначення відповідності транспортних засобів екологічним вимогам «Євро-2», «Євро-3» та «Євро-4» з урахуванням еквівалентних екологічних норм США. Ця інформація після затвердження буде розміщена на офіційному веб-сайті Міністерства інфраструктури.
«Окрім того, ДП «ДержавтотрансНДІпроект» буде використовуватись офіційна інформація американських та європейських онлайн ресурсів щодо результатів випробувань під час сертифікації автомобілів, випущених для ринку США.
«Задля того, щоб всі бажаючі могли спокійно розмитнити свої авто в період пільгового розмитнення, необхідно щоб всі Методичні рекомендації Міністерства інфраструктури були прості та зрозумілі», – підсумував Лавренюк.
До речі, якщо ви власник авто, вибирайте спеціальні кредитні картки для автомобілістів прямо у нас на порталі. Картки для водіїв дозволяють отримувати кешбек і додаткові знижки на АЗС.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас