У столиці посилять контроль над якістю шкільного харчування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У столиці посилять контроль над якістю шкільного харчування

Казна та Політика
150
У зв’язку з надходженням звернень щодо неякісного харчування в деяких школах столиці фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві проводять позапланові інспекції навчальних закладів міста, — повідомляє прес-служба КМДА.
Інспекції відбуваються при постійній комунікації з Київською міською державною адміністрацією. Зокрема, лише за останні тижні було перевірено близько 50 відповідних суб’єктів господарювання, у 37 навчальних закладах виявлено порушення та підготовлено приписи, виконання яких буде перевірено найближчими днями.
«Найголовніше для нас — це, звичайно, безпека і здоров’я дітей. Безперечно, якщо сніданок неповноцінний з порушенням норм і калорійності, то така ситуація викликає не тільки занепокоєння, але й рішучі дії. В кінці календарного року завершуються угоди, які були укладені між районними управліннями освіти та постачальниками послуг з організації харчування. Зараз проходять тендерні процедури. Для нас дуже важливо, щоб на них зайшли тільки відповідальні організатори, які дійсно можуть надати якісну продукцію дитині», — зазначила директор Департаменту освіти і науки Олена Фіданян.
За словами начальника Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві Олега Рубана, налагоджено чітку співпрацю з Київською міською та районними державними адміністраціями, а також батьківськими комітетами деяких шкіл. Саме від таких небайдужих батьків отримано скарги на неякісні продукти та харчові послуги.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас