У "Нафтогазі" розповіли про судові процеси проти "Газпрому" в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У "Нафтогазі" розповіли про судові процеси проти "Газпрому" в США

Фондовий ринок
327
Федеральний суд в Нью-Йорку задовольнив вимоги НАК “Нафтогаз Україна” на отримання інформації про активи “Газпрому” в Європі.
Про це повідомляє прес-служба “Нафтогазу”.
За інформацією прес-служби, суди вже задовольнили вимоги “Нафтогазу” на отримання інформації від GLAS Americas, Deutsche Bank Trust Company Americas і Bank of New York.
“Найближчими днями” Нафтогаз “направить цим компаніям відповідні повістки”, – йдеться в повідомленні пресслужби.
Як зазначили в НАК, 6 грудня “Нафтогаз”, з метою забезпечення примусового виконання арбітражного рішення про виплату Газпромом 2,6 млрд доларів, подала позови в федеральні суди Нью-Йорка і Техасу з вимогою зобов’язати п’ять зареєстрованих в США компаній розкрити інформацію про активи “Газпрому” в Європі.
Позови подані проти наступних компаній:
- GLAS Americas LLC – фінансова компанія, яка, імовірно, володіє інформацією про місцезнаходження акцій швейцарської компанії Nord Stream 2 AG, яка повністю належить Газпрому. Нафтогазу необхідна ця інформація, щоб подати в Швейцарії позов про арешт акцій Nord Stream 2 AG.
- Deutsche Bank Trust Company Americas – американський банк-кореспондент московського Газпромбанку, в якому Газпром має рахунок. Газпромбанк володіє швейцарською афілійованою компанією Gazprombank (Switzerland) Ltd. Нафтогаз вимагає від Deutsche Bank інформацію про операції Газпрому з Gazprombank (Switzerland) Ltd., включаючи номери рахунків, щоб подати в Швейцарії позов про арешт коштів на цих рахунках.
- Bank of New York Mellon – банк, який керує газпромівською програмою АДР і, ймовірно, володіє інформацією про останні операції з акціями Газпрому його голландських дочірніх компаній. Нафтогазу необхідна ця інформація, щоб подати в Нідерландах позов проти Газпрому про стягнення збитків, завданих протиправним виведенням активів з власності Газпрому. Bank of New York також може володіти інформацією про місцезнаходження акцій Північного потоку – 2 і даними про банківські рахунки Газпрому в Швейцарії. Нафтогазу необхідна ця інформація для підготовки позовів про арешт активів, які він буде подавати в Швейцарії.
- DeGolyer & MacNaughton – нафтогазова консультаційна компанія, що надає Газпрому послуги з аудиту запасів нафти і газу і може володіти інформацією про проекти Газпрому в галузі видобутку нафти і газу, корпоративної структури цих проектів і планів щодо зміни структури власності в цих проектах. Нафтогазу необхідна ця інформація, щоб подати позов про стягнення збитків у Нідерландах, завданих протиправним виведенням активів з власності Газпрому.
- Gazprom Marketing & Trading USA Inc. – компанія, якій опосередковано володіє Газпром, і яка може володіти інформацією про останні операції Газпрому за передачу акцій його голландських дочірніх компаній, про банківські рахунки Газпрому в Швейцарії та місцезнаходження акцій Північного потоку – 2, що належать Газпрому. Нафтогазу необхідна ця інформація для підготовки зазначених позовів у Нідерландах та Швейцарії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас