Суд відпустив колишнього керівника ДФС Продана на поруки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд відпустив колишнього керівника ДФС Продана на поруки

Казна та Політика
334
Солом’янський районний суд Києва обрав колишньому керівникові Державної фіскальної служби Мирославу Продану запобіжний захід у вигляді взяття на поруки.
Таку ухвалу після півночі на 4 грудня оголосила суддя Ірина Усатова, вийшовши з нарадчої кімнати. Вона зайшла до неї близько 23.00 3 грудня.
Поручителями колишнього посадовця погодилися виступити 9 народних депутатів, семеро з яких прийшли до зали засідань.
7 депутатів прийшли до суду просити випустити Продана під заставу. Максим Курячий, Вадим Денисенко, Геннадій Ткачук, Микола Паламарчук… Всі говорять: хотів би втекти – лишився б за кордоном. У переписування Проданом майна на інших не вірять. Принаймні, заявляють це суду.
При цьому Продану заборонили змінювати місце проживання і зобов’язали носити електронний браслет.
Раніше представники Спеціалізованої антикорупційної прокуратури запропонували судові взяти Мирослава Продана під варту на 60 діб, а альтернативою цьому обрати заставу у розмірі 89 мільйонів гривень.
Нагадаємо, САП підозрює Мирослава Продана у набутті 89 мільйонів гривень під час роботи на посадах в.о. заступника та голови Державної фіскальної служби з липня 2016 року по червень 2018 року.
Повідомляється, що за ці кошти Продан придбав дві квартири у Києві за 6,7 мільйона, два будинки у Туреччині за 78 мільйонів і 3 авто представницького класу за 3,4 мільйона гривень, але оформив їх на близьку особу.
Також слідство перевіряє причетність екс-очільника ДФС до придбання інших об’єктів нерухомості в Києві та люксових автомобілів.
За матеріалами:
Радіо Свобода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас