Держпраці наступного року проведе понад 17 тисяч перевірок роботодавців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держпраці наступного року проведе понад 17 тисяч перевірок роботодавців

646
У 2019 році Державна служба України з питань праці проведе понад 17 тисяч перевірок.
Про це повідомляє платформа відкритих даних Opendatabot.
“У 2019 році Держпраці проведе понад 17 тисяч перевірок. Одне з популярних порушень, яке виявляє Держпраці, – укладання цивільно-правової угоди замість трудового договору. Тобто замість того, щоб найняти співробітника на роботу, компанія співпрацює з ним як з підрядником”, – йдеться в повідомленні.
При цьому, проаналізувавши в відкритих джерелах судову практику щодо оскарження штрафів, накладених за підписання з ФОПами договорів, які схожі на трудові, Opendatabot вказала на обставини, що впливають на рішення суду у таких справах.
Так, Opendatabot рекомендує перед тим як вирішити, підписувати договір з ФОП чи брати людину на роботу, звернути увагу на час або обсяг робіт, які вказуються в такому договорі.
“Якщо ви оформляєте людину на роботу, ви оплачуєте її час. Тобто кожну годину/день/місяць роботи оплачується. Співробітник може закінчити виконувати якесь завдання, але це зовсім не означає, що він перестає працювати на підприємстві. З підрядником ви визначаєте обсяг виконаних робіт. Наприклад, ви можете покликати прибиральницю і вона прибере для вас один раз приміщення. Ви перевірите, чи все в порядку, заплатите їй за це і більше можете не бачитися”, – йдеться в повідомленні.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас