У Goldman Sachs назвали сценарій розвитку відносин Китаю і США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Goldman Sachs назвали сценарій розвитку відносин Китаю і США

Світ
642
Новий виток торговельної війни між США і Китаєм може початися після зустрічі глав США і Китаю на саміті Великої двадцятки в Аргентині.
Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на аналітиків з Goldman Sachs Group Inc.
Експерти назвали три сценарії, за яким можуть скластися відносини США і КНР після переговорів Трампа і Сі Цзіньпіна. За одним з них, взаємні торговельні мита залишаються в силі, але обидві сторони погодилися продовжувати переговори про скасування торговельної війни.
“На наш погляд, найбільш ймовірний варіант – це продовження ескалації: митні ставки зростуть до 25% на весь імпорт, який вже перебуває під додатковими митами, також тарифи поширяться на решту китайського імпорту”, – вважають експерти Goldman Sachs.
Аналітики вважають, що в найближчому майбутньому країни не відмовляться від введених митних ставок. Також підкреслюється, що учасники ринку “сфокусовані на зустрічі лідерів як на потенційном упереломному моменті в ескалації економічної напруженості” між США і Китаєм.
Підкреслюється також, що якщо позитивної домовленості не буде досягнуто, це може призвести до сповільнення зростання експорту китайських товарів у найближчі місяці. На думку аналітиків, зростання економіки Китаю на початку 2019 року сповільниться, але зниження курсу юаня цього року, ймовірно, пом’якшить наслідки. У Goldman Sachs зробили висновок, що імпортні мита також вплинуть на внутрішній попит Китаю, що збільшить невизначеність у короткостроковій перспективі.
Американські компанії планують переносити виробництво з Китаю в інші країни. Це пов’язано зі скороченням доходів через торговельну війну США і Китаю. Бізнес США переконаний в тому, що більше страждає від торговельної суперечки, ніж підприємства з інших країн. Ці дані наводяться в опитуванні Американської торговельної палати, в якому досліджували 219 компаній – третину всього виробничого сектора.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас