На реставрацію об'єктів культурної спадщини в Києві заплановано 74,3 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На реставрацію об'єктів культурної спадщини в Києві заплановано 74,3 млн грн

Казна та Політика
146
Депутати Київської міської ради погодили затвердження Міської цільової програми “Охорона та збереження культурної спадщини м. Києва на 2019-2021 роки”, на реставрацію та розвиток об’єктів культурної спадщини виділять 74,3 млн грн.
Про це повідомили в прес-службі Київської міськдержадміністрації.
“Всього на заходи з охорони та збереження культурної спадщини протягом наступних трьох років передбачено 247,7 млн грн. Київ виділяє 102,7 млн грн, решту (коштів – ред.) залучатимуть з інших джерел. За потреби щорічно при формуванні бюджету витрати можемо збільшувати. Зараз чи не найбільшу суму закладено на реставрацію та розвиток об’єктів культурної спадщини – 74,3 млн грн”, – цитує голову постійної комісії Київради з питань бюджету Андрія Страннікова прес-служба ради.
На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку депутати погодили затвердження міської цільової програми “Охорона та збереження культурної спадщини м. Києва на 2019-2021 роки”.
Згідно з документом, запланована реставрація та розвиток пам’яток, викуп аварійних об’єктів, контроль за їх належним утриманням та збереженням. Один з основних напрямків програми – популяризація історико-культурної спадщини для залучення туристів.
“Зараз у Києві налічується 2415 пам’ятників. І наше завдання – збереження історико-містобудівного середовища та об’єктів культурної спадщини столиці. Саме з цією метою ми плануємо створення нового комунального закладу “Центр консервації предметів археології”. Він перебуватиме в сфері управління новоствореного Департаменту охорони культурної спадщини виконавчого органу Київради. На це протягом трьох років ми плануємо витратити 2,1 млн грн”, – розповів директор Департаменту охорони культурної спадщини Олександр Нікоряк.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас