Геращенко пояснила, чому указ про воєнний стан надрукували у первинному вигляді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Геращенко пояснила, чому указ про воєнний стан надрукували у первинному вигляді

Казна та Політика
1830
Офіційна газета Кабінету міністрів України “Урядовий кур’єр” опублікувала указ Президента Петра Порошенка про введення воєнного стану на 60 діб, бо такою є процедура.
У середу буде оприлюднено ухвалений Верховною Радою Закон “Про затвердження Указу Президента України “Про введення воєнного стану в Україні” на 30 днів у 10 областях”. Про це повідомила перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко.
“У нас в газеті “Урядовий кур’єр”, слава тобі Господи, помилок не буває. І це дуже добре. Насправді в “Урядовому кур’єрі” було опубліковано указ, виданий Президентом за результатами засідання Ради національної безпеки та оборони. І саме в цьому указі, який став підставою для законопроекту, який подав Президент, було вказано 60 днів. Є процедура публікації усіх документів. Якщо ми зараз відкриємо сайт Верховної Ради, там же є також кілька опублікованих документів. Там немає такого, що “дірка” і з’явився тільки той, за який проголосували. Тому сьогодні у нас, згідно з процедурою, згідно з регламентом, опубліковано саме рішення РНБО, на якому базувався це подання — перший законопроект Президента. А вже у завтрашньому номері “Урядового кур’єра” вийде той законопроект, який був проголосований Верховною Радою і згідно з яким буде введено воєнний стан в окремих регіонах України”, – пояснила Геращенко.
Вона наголосила, що саме 30 діб воєнний режим діятиме у деяких регіонах України. А на дату виборів це жодним чином не впливає, тому не варто на цьому спекулювати. “Тут всі переживали за вибори, і Президент одразу сказав, що вони відбудуться вчасно. Ви знаєте, Президент України не боїться виборів, а ті, хто боїться, вони себе показали учора в усій красі”, – наголосила віце-спікер парламенту.
За словами першого заступника Голови ВР, механізми воєнного стану будуть застосовані у разі, якщо агресор даватиме для цього нові підстави.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас