Супрун роз'яснила, як воєнний стан вплине на отримання медичної допомоги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Супрун роз'яснила, як воєнний стан вплине на отримання медичної допомоги

Казна та Політика
807
В. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун заявила, що в умовах воєнного стану українці будуть отримувати медичну допомогу без змін, а необхідну спеціалізовану та високоспеціалізовану медичну допомогу українським військовим будуть надавати певні медичні установи.
Про це вона написала у Facebook.
“Доступ цивільного населення в медустанови і правила отримання медичної допомоги в цей час залишаються незмінними”, – запевнила Супрун.
Крім того, Міністерство охорони здоров’я та Міністерство оборони ухвалили спільний наказ, щоб усі захисники українських кордонів і національної безпеки за необхідності могли вчасно отримати необхідну медичну допомогу. Документ гарантує своєчасне лікування захисників, зокрема — в умовах воєнного стану.
“В кожній області створено перелік закладів охорони здоров’я, які за потреби готові надати необхідну спеціалізовану та високоспеціалізовану медичну допомогу українським військовим. Це міські, районні, обласні лікарні, госпіталі, диспансери, а також інститути різного профілю Національної академії медичних наук. У цих закладах військовослужбовці сил оборони зможуть пройти лікування та реабілітацію, а після отримання медичної допомоги — військово-лікарську експертизу”, – зазначила Супрун.
Список медичних установ в кожній області можна переглянути на сайті МОЗ. У цих закладах всі місцеві жителі отримуватимуть лікування без змін. Водночас у них наявний резерв профільних ліжок для прийому військових, запаси лікарських засобів, медичних виробів, донорської крові та її препаратів. Одночасно кожен заклад охорони здоров’я може прийняти щонайменше 10-15 військових.
За потреби заклади охорони здоров’я будуть посилені фахівцями необхідної кваліфікації. В регіонах можуть створюватися робочі групи, які, зокрема, будуть допомагати організовувати процес своєчасної госпіталізації та виписки.
До речі, якщо вам потрібні гроші на ті чи інші медичні послуги – на порталі finance.ua працює зручний сервіс для підбору кредитів. Отримати кілька тисяч гривень за 10-20 хвилин на картку цілком реально.

Кредити від банків і МФО 👛

За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас