Закони про авто на "єврономерах" набули чинності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Закони про авто на "єврономерах" набули чинності

Казна та Політика
3219
25 листопада набули чинності закони №8487 і №8488, які легалізують ввезені з порушенням митного та податкового законодавства автомобілі з європейськими номерами.
У суботу зазначені закони були опубліковані в газеті “Голос України”.
У прес-службі ДФС повідомили, що, починаючи з 25 листопада, громадяни України мають право тимчасово ввозити транспортний засіб, зареєстрований за межами країни, строком до одного року і за умови сплати всіх необхідних митних платежів. При цьому митні платежі не повертаються.
“Громадяни-резиденти мають право переміщувати транспортний засіб, зареєстрований за межами України, в режимі транзиту за умови сплати застави в розмірі митних платежів, що підлягають сплаті при ввезенні таких авто на митну територію України з метою вільного обігу”, – йдеться в повідомленні.
“Таким чином, якщо резидент планує здійснити перетин митного кордону України на авто з іноземною реєстрацією і повернутися після 00.00 годин 25 листопада, то сплата митних платежів чи грошової застави є обов’язковою”, – заявили в прес-службі.
8 листопада Верховна Рада ухвалила в другому читанні і в цілому два закони, які повинні поставити крапку в питанні так званих євроблях-авто з єврономерами та європейською реєстрацією.
Один з них передбачає зміну формули розрахунку акцизу на розмитнення авто, який буде зменшено.
Другий — посилює відповідальність за порушення митних правил, зокрема, осіб, які ввозять в Україну авто в режимі транзиту або в режимі тимчасового ввезення.
Часто за кермом? Економте свій час і гроші – обирайте і замовляйте для себе спеціальну картку для водіїв прямо на Finance.ua.

Обрати картку для водія

За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас